ТРН - Тодор Григориадис, Београд
Жанр: роман, I издање
2015.205 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-271-7

Ако волите фантастику, али ону апокалиптичног садржаја, са елементима трилера, ово је права књига за вас!
Идеја апокалипсе, ”краја света” и онога што долази након тога дубоко је усађена у људској свести, па тако и у популарној култури. Бројни су филмови, књиге, серије и стрипови који су опсежно разрадили сценарије деломичног или коначног уништења људске врсте и (пост)апокалиптичног изгледа мајчице Земље, при чему нам понекад пресуде ванземаљци, понекад метеори, а понекад ми сами.

У наизглед обичном случају пожара, биће откривен стравичан злочин. Приватни детектив ружне прошлости, искористиће преокупираност одреда за тешке злочине, и изабраће да на своју руку испита случај. Док буде тумарао мрачним угловима пост-апокалиптичног града некад званог Београд, неће бити свестан да га нешто много страшније вреба у тами – од сенки починиоца које покушава истерати на светлост. Биће суочен са тешким случајем, који ће пробудити његове највеће страхове – чији корени потичу још од раног детињства. На путу до истине, биће приморан да преиспита своје методе и душевно здравље. Али да ли ће тад бити касно ?

У питању је снажан СФ трилер на висе од 200 страна, са доста напетости и акције што чини да се овај роман чита брзо и лако.