,,Позајмљено од звијезда'', Ненад Зорић
Жанр: поезија,
I издање 2015.

О овој дивној књизи поема, наш познати песник Перо Зубац, каже: ,, У првој својој књизи песама ( „Гдје зимују лептири“,Књижевна омладина Србије, 2011.) већ се исказао као лиричар високог сјаја, песник који гради наративну лирску грађевину од стихова, највећма о љубави и о самоћи и непрепознавању у веку без романтике. А није да романтике нема, већ нема оних који се у романтици налазе као у свом природном окружју.

У нисци лепих, нежних и бираним језиком исписаних поема, у првој књизи има и песама у класичној форми, са модерним и оригиналним римовањем, тек толико да се види да наш песник уме и на други начин да саопшти своју песму. У следећој, рукописној књизи, насловљеној поетичним и меким насловом: „Позајмљено од звијезда“, поеме су у надмоћној превази.

У поемама је препознатљив и нимало скриван песнички утицај мајстора поема Мирослава Антића, а у једној поеми и писца ових редака запамћеног по једној давној поеми, тај утицај је благотворан и плодотворан, можда најприсутнији у поређењу поеме о Босни са поемом Мирослава Антића „ Војводина“, више него што се звук може ослонити на Антићево „ Рождество твоје“ или „ Концерт за 1001 бубањ“.
Читалац ће се као и читатељка препознати у овим лепим песничким причама које плене једноставношћу, ширином исказа а без понављања, неком уграђеном добротом, племенитошћу, у стихове онога који их твори и поклања, често и с напоменом коме, онима који су поезију заслужили, и као лек, и као одмориште духа, и као потпору.
Препоручујем с радошћу откривања доброг песника.

Из рецензије Пере Зупца