ДЕСЕТО НЕБО - Селма Шљука, Подгорица, Црна Гора
Жанр: поезија, I издање 2015.
112 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-265-6

,Читаоче, стихови су неми, ако ти је срце глуво''.

Ево песникиње непомућене вере у највише посланство поезије.

Песме из збирке ,,Десето небо’’ плене искреношћу и лепотом чистог језика, говоре о тузи али не наричу, проповедају љубав, али нису сладуњаве, запажају да живот људски прође за трен, али не зову у безнађе, шапћу сећања, дуго прекривена прахом времена, али садашњост прихватају као једину реалност.
Чини се да је нашој песникињи поезија повремено била неодољива потреба и прибежиште, склониште од свакодневног света и живота. Међутим, тамо није одлазила обична жена. Није ни уцвељена, ни несрећна, ни разочарана у живот и љубав. Ништа од тога. У то склониште је повремено бежала храбра, стамена жена која зна шта хоће од живота.
Тако је и настала ова изузетно квалитетна збирка песама која се тешко може сврстати у типично "женску". И када се повремено осети да је аутор жена, приметљиво је да са собом носи горштачко порекло.
О себи и својим стиховима, ауторка каже: ,, Неке од мојих песама се чине мрачне, без имало сјаја… Мрачне али снажне, које осликавају олује кроз које сам морала проћи да бих била то што сам данас. Не памтим стихове које пишем, али памтим тренутке због којих пишем. Јер за сваку песму постоји тренутак… Од њих је саздано моје десето небо…’’''

''Никад више бонаца и ураган
неће моћи да се споје у једну неприлику,
да дишу исти ваздух препун соли и кише са укусом жеље...
Душа је давно расута...
Срце остављам под јастуком мог десетог неба...
Да ти снове обојим у срећу...
Ја више немам разлога...''