ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ - Ана Блажић Максић, Аранђеловац
Жанр: роман, I издање 2015.
200 страна, броширани повез
ИСБН: 978-86-7343-263-2

„Неодољива књига која се бави свим оним што чини живот: пријатељством, страшћу, верношћу и, пре свега, љубављу.“

У свету београдских култних места за изласке, и местима надомак града, уз музику и стихове најлепших љубавних песама домаће и стране музичке сцене, испричане свакодневним језиком - колоквијалним и живим, сазнајемо животне приче главних јунака које управо због једноставног језика и динамичног приповедања постају још животније и читаоцу присније.

Главна јунакиња романа, Сара, кроз свој однос са Марком упознаје себе, онакву каква у свету у коме се кретала није имала прилике да се открије, спознаје своју жељу за авантуром, презир према колотечини и мирној свакодневици у којој је привидно уживала. Маркова необуздана природа, непредвидивост и младост његовог духа, упркос томе што је деценију старији од Саре, чине да се она осећа млађом, посебнијом и другачијом од других девојака, нарочито оних типизираних (реалистичних) са којима је Марко био у бројним везама.
Између сна и јаве , како и сам наслов каже, открива противречност у доживљају љубави о којој се сања, која остаје платонска, неостварена, али и животна, опипљива.