СУСРЕТИ У ПРОШЛОСТИ - Марија Манојловић
Жанр: роман, I издање 2016.
112 стр.
ИСБН 978-86-7343-298-4

Главна јунакиња романа „Сусрети у прошлости“ жељна је окршаја са судбином, како уосталом и сама тврди. Попут модерног трубадура она, рањива али одважна, лута између родног града за који је везују противречна, често кошмарна осећања, Париза и других европских метропола. И управо као и древни трубадур, то чини сећајући се и као омамљена утирући сама себи пут сећањима на љубав према младићу, Французу.
Однос између оне која приповеда причу и њеног вољеног, дат је кроз својеврсну експертизу, беспоштедну вивисекцију не само осећања, већ и језика, кроз анализу сваког покрета, сваког вољно или невољно учињеноог дела.

А укупност свега тога су управо она и он. Речи нису увек аргументи, тврди Марија Манојловић - речи су наговештаји онога што се (можда) збило.

Човек који нестаје И девојка која тражи своју будућност једину утеху налазе у игри. Измештени из времена, у свету бескрајних могућности, они испитују сопствене границе. Без страха од тога шта носи сутра препуштају се једно другом у потрази за самим собом. Њихов однос ослобођен је конвенција и одговорности.
Да ли ће успети да га одрже или ће на том путу неминовно изгубити једно друго?