УХВАТИ ЗЕЛЕНИ ТАЛАС - Данијела Тркуља, Нови Сад
Жанр: роман, II издање 2016
204 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-279-3

,,Ухвати зелени талас’’ - говори о виђењу Закона привлачења из угла обичног човека који га упознаје, прихвата и почиње да живи по његовим правилима, али и скреће са пута, да би се изнова и изнова враћао сваки пут све одлучнији у намери да истраје.

Ово је књига која жели да укаже на невероватну моћ наших мисли, на задивљујућу моћ промишљене намере, али на један ненаметљив начин, испричано кроз животну причу главне јунакиње која се релативно рано сусреће са принципима визуализације и разним другим техникама, као и правилима по којима овај свет функционише.

Ни једног тренутка не сумња у њихову истинитост и делотворност, прихвата их оберучке и креће да их примењује са свешћу да је све те законитости заправо одувек и знала али је некако заборавила, сметнула их с ума, као што у тренутку буђења полако заборављамо шта смо управо сањали и покушавамо да покупимо делиће тог сна. Међутим, иако се на својој кожи уверила да Закон привлачења функционише, ипак је често застајкивала, скретала с пута и изнова се заглављивала у каљуги ружне свакодневице јер је то, једноставно, у људској природи.

 

,,Доста је било чекања, усудите се да кренете ка своме сну.
Уопште није неопходно да одмах знате читав пут до циља, довољно је да за почетак направите тај први корак и коцкице ће полако почети да се слажу. Као када возите аутомобил ноћу, фарови осветљавају само мали део пута, не видите циљ али знате да ћете стићи тамо где сте кренули.
Ако чврсто донесемо одлуку и направимо тај први корак - уместо ограничења почећемо да виђамо могућности.''

Многи људи причају о томе како желе срећну породицу, успех, новац, скупа кола. Само мали број људи заправо нешто и ради по том питању. Јер све то нам може изгледати превелико, немогуће или тешко. Све постаје много једноставније када схватимо да наши снови нису недостижни. Ако се осврнете око себе, све што видите дело је нечијег ума. Та особа је дошла на овај свет да се развија баш као и ви. И можда није имала услове какве ви имате данас, можда није имала подршку коју ви добијате али та особа је успела зато што је одбила да одустане! И ви само једном одлуком можете постати особа која је променила овај свет. Особа која је својим делима олакшала или улепшала нечији живот. Заиста је то врло једноставно!
Успех који прижељкујете постићи ћете ако свакога дана будете дисциплиновани у ситним стварима које ће вам временом омоугћити да постигнете далеко већи успех него што сте икада сањали. Наш живот чине мале навике које смо дужни да уочимо и унапредимо. Већина људи се помири са својом судбином. Само неколицина прихвати стопостотну одговорност и заиста ради на својим сновима. То су остварени људи. Ако желите да сазнате на који начин је то схватила и урадила јунакиња Данијеле, прочитајте дивну књигу ,,Ухвати зелени талас’’.