ЖИВОТ НИЈЕ САМО ЈЕДАН ДАН - Златан Пелцер
Жанр: роман, I издање 2016.
280 стр.
ИСБН 978-86-7343-293-9

На дар деци Косова и Метохије!

Да даљине нису никаква препрека великом срцу и чињеници да је неко велики човек, доказује хуманост аутора ове дивне књиге, Златана Пелцера, који живи и ради у Америци, односно његова жеља да приход од продаје целог тиража књиге иде нашој деци на Косову.

Књига представља животну причу двоје младих људи са заплетима које само живот може да донесе, водећи нас кроз проклетство Балкана.
Главни јунак, Жељко, бежи од авети прошлости, голготе рата у Сарајеву и преживљеног логора смрти, без пријатеља, срушеног брака и издаје средине у којој је живео. У својим лутањима долази на Косово, у Пећ. Ту у тишини парка, уз књиге покушава да залечи ране, поврати снагу и пронађе решење за свој живот. Судбина уплиће своје прсте и у његов живот доводи Иву, младу девојку којој треба сигурност мушкарца да би превазишла све недаће које Косово намеће својом традицијом али и ратном стихијом. То пријатељство између њих двоје, које је прерасло у велику љубав, присиљава Жељка да заборави на прошлост и окрене се борби за њихов опстанак користећи своје велико животно искуство.
На Косову се спрема рат. Њих двоје, уз скромно и тихо венчање, као брачни пар напустају Србију и одлазе за Америку. Међутим, америчко деградирано друштво им не доноси дуго очекивани мир…

Несвакидашњи, снажан роман о изненадним путевима којима креће наш живот, као доказ да у животу никада не добијете оно што заслужујете, већ оно за шта сте се изборили.