НАРОДНЕ ПАРЕ - Alain Allenby
Жанр: роман, 1. издање 2017.
345 стр. брош.повез
ИСБН 978-86-7343-333-2

Шта може да буде заједничко убиствима врховног тужиоца Енглеске, банкара на Новом Зеланду и Хашког притвореника, некадашњег високог функционера Владе Србије? Има ли то везе и са ратом у Ираку и закулисним играма британске Владе?
Истрага је тешка, води се на више континената, уз стално растући број убијених.

У фуриозном финалу, Скотланд Јард, МИ-6 и српска БИА, прислиљени на сарадњу, успевају да расветле случај.
Епилог је крајње неочекиван...и грозан.

Аутор овог фантастичног књижевног дела поручује да као свесне јединке можемо да бирамо пут којим ћемо ходати. Сви путеви ионако кривудају ка капији смрти, исходиште је исто за све, али свако одлучује да ли ће своје путовање учинити достојним човека или ће подлећи ужасу и постати чудовиште вредно презира. Пут је кошмарни поглед на једну од могућих будућности, али екстремност пишчеве визије опомену чини убедљивијом и нагони нас да добро размислимо о свом следећем кораку.
Аутор овог дивног романа поседује приповедачки талент, фино резбарен талент проказан кроз кратке, сажете и речју избирљиво попуњене реченице које лакоћом преносе атмосферу, стање ликова и мисли које навиру, а опет посве избегава преучесталу склоност да посве наивизира свако збивање и тако непотребно, без такта разбије чаролију, као што се то углавном догађа у оваквим романима. Пише неоптерећено и приступачно сваком соју читаоца, уз велику дозу маште И креативности. Посреди је надасве модеран трилер, писан изван традиције линеарне жанровске нарације.