МОДЕРНИ АНЂЕО - Милена Миликић
Жанр: роман, 1. издање 2017.
160 стр. брош повез
ИСБН 978-86-7343-325-7

ПОПУТ БАЈКЕ, НЕГДЕ ИЗМЕЂУ СТВАРНОСТИ И МАШТЕ, КАДА СИНОНИМ ЗА ЖИВОТ ПОСТАНЕ ЉУБАВ, МОРАТЕ БИТИ СПРЕМНИ НА СВЕ

Ако желите да разумете неодољиве нагоне људског срца, прочитајте овај сјајни роман са елементима трилера.
Сви имамо тајне. Неке чувамо да бисмо се заштитили, неке да бисмо сачували вољене.

Доласком у Београд, Теа је започела потпуно обичан живот двадесетогодишње студенткиње која је живела у изнајмљеном стану, трудећи се да схвати велики град и чињеницу да на улицама ретко виђа насмејане људе. Осим тога, писала је свој први роман.
Један потупно неочекивани сусрет мења јој живот из корена стављајући на испит њене ставове и уверења са којима је до тада живела. У њен живот улази Никола, носећи са собом тамну прошлост и неизвесну будућност. Путем описа понирања у вртлоге мрачних тајни које се смењују готово као филмске секвенце, ауторка открива да под плаштом слеђених емоција главног јунака, Николе, куца још увек живо људско срце.

„ Роман ,, Модерни анђео“ је назив и спој два света и то оне ангажоване присутности данашњице и тражења оне духовне лепоте у човеку, што је данас реткост. Главни лик овог романа носи те квалитете у себи, али је подлегао законитостима оног дела живота чији токови руше границе утврђене правилима – па су такве игре под лупом закона и осуде. Једни стварају законе и правила, други их крше да би се некако окористили, они који су између критикују и једне и друге, тако да се непрестано одвијају сценарији на животном пољу. Једино љубав као мост понекад успе да споји та два неспојива света и на тренутак снагом осећаја заигра неки последњи танго вилиног коњица, који у својој лепоти и изражајности нестане у секунди.
Милена је писац која као и зора доноси свежину, али ону која крепи душу јер нас својим ставовима о животу кроз своје јунаке подсећа да су етичке форме биле до некоћ у нама, па су полако почеле да се обрушавају о нас саме, јер нас је убрзани ток времена мало побркао и донео неку збуњености и очај у све врсте односа љубави и пријатељства. Па се тако кроз љубавну причу преплићу дешавања и законитости „градског асфалта“ у контакту са доживљајем девојке која је донела лепоту свог малог града чије обичаје жели да пренесе у свакодневна дешавања која нас уводе у причу приближавајући нам комуникацију, међусобне односе, размишљања и реакције јунака романа на врло експлицитан, допадљив начин, и довољно интересантним да роман не испуштамо до завршетка.’’

Из рецензије
Тања Вукићевић, песник