ОДРАЗ У ОГЛЕДАЛУ  - Катарина Крстајић
Жанр: роман, I издање 2018.
215 страна, брош. повез
ИСБН 978-86-7343-352-3

Роман ,,Одраз у огледалу'' је многослојна прича која пршти духовитошћу и иронијом те кроз призму свести аутора бриљантно сецира појединачно понашање и колективне болести.
У скоро свим деловима романа препознајемо земљу у којој живимо. На веома интелигентан начин, Катарина описује до детаља данашњи менталитет нашег народа, са свим његовим манама и врлинама, сигурна и вешта у одабиру и селекцији најкарактеристичнијих појава и најособенијих детаља.
Књига загарантованог квалитета која ће се нарочито допасти свим истинским љубитељима књижевности, али и свима онима који воле здрав српски хумор који не преза ни пред чим.
О овој књизи, наш познати књижевник, Вања Булић, каже:
Роман „Одраз у огледалу“ могао је добити име „Образ у огледалу“, јер је ово прича пре свега о времену садашњем - трилер времену у коме су границе између части и бесчашћа готово избрисане, времену у коме су нам образи укаљани, а душе загађене. Није Катарина случајно као полазну тачку изабрала убиство банкара, јер се у Србији данас живи на кредит, чак су нам и животи кредитирани уз високу камату, па није чудо што смрт тако често куца на врата због неизмирених рачуна. Ово је роман у коме ћете се смејати када би требало заплакати и обрнуто. Зато се припремите за сјајну трилер авантуру, која креће са карикатурама на корицама, а завршава се овим кратким приказом који више скрива него што открива. Зато вам нећу рећи ко је убица, јер ми током читања романа нећете веровати...