ПОБЕДА И ПРОКЛЕТСТВО  - Душко Благојевић
Жанр: роман, I издање 2018.
304 страна, брпш. повез
ИСБН 978-86-7343-362-2

Трећа књига о Драгојл ратницима ,,Победа и проклетство'' Душка Благојевића!

Душко Благојевић је аутор три књиге из области епске фантастике: Прву књигу ,,Духови рата'', другу под називом ,,Невидљиви град'' и треће ,,Победа и проклетство, чиме је заокружио једну изузетну причу испод чије је површине сакрио срж порука које је ставио пред читаоце.

Наиме, у сва три дела пратимо наше другаре, Драгојл ратнике, чије авантуре, али и категоризација ликова и односи међу њима, терају читаоца да ''прогута'' сваку страницу књиге и да нестрпљиво чека да пређе на следећу. Након што је у првој књизи ,,Духови рата'', древни ред Драгојл ратника покушао да заустави силе таме, док су се Северњаци спремали за освајања, заједно са њиховим Царем који је желео да загосподари светом, у другој књизи, наши јунаци Канор и Амунаки, су у Невидљивом граду. Мудрост и тајне тог светог града су им биле драгоцене за креирање нове будућности човечанства. За то време, велика војска је марширала кроз Средње краљевство ка Капији мира. И неизвесност је расла. Уједно је почео и ризичан лов на вештице севера. И док је Црна краљица откривала свето место северњака, на југу су духови рата покренули незаустављиву офанзиву. Оверлорд и Мурдор пребацивали су своје снаге кроз давно затворен пролаз у Велику котлину, у којој ће се одлучити судбина човечанства.
У трећем делу, ,,Победа и проклетство'' здружене снаге јужних краљевина марширају далеко на Север очајнички покушавајући да униште димензиону капију и спрече инвазију демона са Хаоса на Велику котлину.

Да ли ће човечанство опстати у можда за њега последњој ратној олуји, сазнаћете прочитавши трилогију о Драгојл ратницима.

Autor:
Душко Благојевић, Београд

 

,,Рођен 24. марта 1978. године у Београду у коме сам завршио основну школу, Трећу београдску гимназију, основне и мастер студије на Економском факултету. У мом родном граду живим и данас, радим, стварам.

Током школовања омиљени предмет је био српски језик и књижевност.

Епска фантастика је оставила посебно дубок траг. То постаје мој омиљени жанр и даље развија моју машту. Под његовим снажним утицајем у студенским данима ствара се основа сценарија о Драгојл ратницима и полако, али сигурно добија свој целовити облик. Сам процес писања постаје истинско уживање, али и интересантан процес самоспознаје.

У здравом телу здрав дух“ је одувек био и остао мој мото. Баланс између духа, ума и тела покушавао сам да пронађе најпре кроз мачевање којим сам се бавио три године, а након тога пронашао сам мир у древним вештинама јоге и медитације. Те активности радо упражњавам и дан данас. ''