KАКО СЕ ИСЦЕЛИТИ НАКОН САОБРАЋАЈКЕ
- Ивана Лепојевић
Жанр: прозно дело, 1. издање 2018.
130 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-359-2

 
Са великим задовољством објављујемо књигу ,, Како се исцелити након саобраћајке’’, човека и његове победе над смрћу, човека и његове борбе за живот који у светлости просијава вечношћу и смислом.

Из уводне речи уредника

Живот нас често изненади. Понекад наши највећи страхови постану ружна стварност са којом се, хтели ми то или не, морамо суочити. Вођени мишљу да се оно најстрашније не може нама догодити, тешко прихватамо окове несреће. А шта када се она догоди, и то не другима, већ нама? Тешко је прихватити губитак вољене особе, а још теже је суочити се са собом.Дело Иване Лепојевић помаже нам да откријемо у себи снагу у коју смо, можда, сумњали. Говорећи о свом блиском сусрету са смрћу, она открива живот. Скрхана болом, она бира радост живљења.
Проза са најтоплијим лирским записима. Трезвено, а опет емотивно, снажно, а изнад свега прожето финим поетским заносом, такво је дело наше младе књижевнице. Често су динамичне, животним искуством покренуте реченице прекинуте дубоким осећајима. Слојевитост Иваниног казивања открива сложеност њеног доживљаја, њену потребу да своје искуство преточи у светлост, у радост постојања.

Из рецензије Весне Марјанов, проф.српског језика и књижевности