РЕКВИЈЕМ ЗА ДЕЧАЧКИ САН - ,,Nil desperandum'' - Иван Павловић
Жанр: драма, 1. издање 2018.
365 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-351-6

Ово је прича о љубави и пријатељству, о значају породице и снаге коју она улива појединцима да преброде и превазиђу најтеже проблеме и искушења, и сачувају себе и своје најближе.
Ово је прича и о рушењу табуа сексуалног буђења дечака и о забрањеној љубави двоје младих, о победи бесмртне људске наде спрам мрака очајања, и о тријумфу људскости упркос тешким временима које су наше генерације искусиле.

Павле Петровић, млади регрут на редовном одслужењу обавезног војног рока класе 2001., притиснут као и већина његових другова из чете репресивним режимом борбене обуке, по ко зна који пут, док бесмислено дуго гланца своју растављену пушку, безвољно муља џогером по дугом, суморном и излизаном ходнику павиљона или крвнички туче крампом по смрзнутој земљи копајући ров, пребира по својим узбудљивим и необичним успоменама, и наново проживљава свој “РЕКВИЈЕМ ЗА ДЕЧАЧКИ САН“.

Први део саге ,,Реквијем за дечачки сан - Nil desperandum’’, презентоване у првом лицу, у форми личне исповести главног јунака који се пред очима читаоца храбро и бестидно “огољује до коске“, враћа нас на сам почетак његовог живота, на рођење обојено трагиком и потиснутом кривицом због смрти његове мајке.
Млади Павле одраста почетком 90-их година, које ће кулминирати на крвавим развалинама Југославије у које ће се неповратно стрмоглавити небројене људске
судбине.