У МОРУ СИ - Бојана Стошић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
80 стр. брош.

ИСБН 978-86-7343-348-6

У времену у коме живимо, писање поезије највише подсећа на одважност Дон Кихота који се својим авантурама супротставља безумној празнини свакодневице. У време када млади људи живе у световима у којима нема места за стихове и риме, неколицина одважних својој генерацији поставља путоказе и отвара прозоре како би у загушљиве собе без књига ушао ваздух.
Збирка поезије ,,У мору си'' дневник је младе душе, спремне да се ухвати у коштац са свим изазовима живота.

Без страха, самоуверено, она у својој првој збирци песама говори о свему ономе што јој доносе сваки нови дан и искуство које стиче и “од кога се расте”.
Она плови својим морима, играјући се римом, вешто сликајући речима пејзаже који расту у метафоре и оживљавају њен унутрашњи свет.

Из рецензије Тамаре Кречковић, наставника српског језика и књижевности

Збирка садржи 36 песама, које теку као чиста, искрена, исповедна лирика.
Неколико је изузетних остварења, као што су на пример: ''Ћутање није лек'', ''Ако сањам, не буди ме'', ''Тренутак'', или пак веома шармантна песма ''Цар Балша'' која, по скромној процени, завређује да уђе у неку Антологију песама за децу.

Из рецензије Душке Кисин, песникиње и наставника музичке културе

,,Између ових корица комешају се најдубље емоције, аутобиографске. Ако уопште такве емоције и постоје, волела бих да их пронађете овде. Најосећајнији део мог бића писао их је себи за вас.'' - Бојана Стошић

,,Шта ће бити када аплауз буду само мајчине руке,
када мач постане игла, јер лажна срећа сече јаче?
Јесен ће бити крива за све невоље и муке,
али те кише нису кише, то родна земља плаче.''