КАД УПОЗНАХ СЕБЕ - Мирјана Матић
Жанр: роман у причама, 1. издање 2018.
80 стр. брош.

ИСБН 978-86-7343-344-8

Књига ,,Кад упознах себе’’ њише се између секвенци мемоара, аутобиографије и романа у причама.
Написана је лепим и чистим, савршено стилски обликованим језиком.
Праве мале мудрости за сваки дан које нам поручују да током целог живота будемо путници, авантуристи и радознали истраживачи. Са срцем. Са вером у себе. Као прави јунаци ове чаробне и непоновљиве пустоловине зване живот.
Мирјана Матић је особа која своју креативност и маштовитост испољава на бројне начине, и ретко када мирује. Својевремено смо се заљубили у њене стихове из збирке поезије ,,Ћутим годинама’’, а данас уживамо у њеном искреном, једноставном и животном писању у новој књизи под називом ,,Кад упознах себе’’.
Неодољиво. Шармантно.
Читајући њене кратке приче и есеје, уживали смо у спонтаности и харизми ове дивне девојке. Толико је нежности и љубави у овој књизи, толико чистоте и искрености, да дође читаоцу да се постиди због сваке лоше мисли, захтевности и себичности.
Наиме, мудри људи су у свакој важнијој култури открили кроз историју да тајна среће није у томе да се добије више, већ је тајна у томе да се жели мање. Чини се да садашњи тренутак представља један од оних златних тренутака промене, прилику да се слободно одрекнемо свега што нам не доноси срећу, и да искористимо предности покрета свог времена. Да поједноставимо и улепшамо свој живот. И уживамо.
Зато Мирјана, на почетку књиге, поручује читаоцима:

,, Твој пут је да будеш оно што јеси. Твој пут је да живиш без маски. Твој пут је да успеш.’’