БОЖИЋНЕ ПРИЧЕ- Бранкa Санчанин
Жанр: причe, 1. издање 2018.
112 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-346-2

,,Божићне приче'', обогаћене многобројним фотографијама, приказују генеологију времена и његову историју, причајући о људима који су били део нас, кроз традицију, обичаје, морал, навике и предрасуде, заветне судбине претходних нараштаја што се преплиће око феномена: земље.
Наиме, земља је у перцепцији свих прича Бранке Санчанин – завет предака за будућа покољења. Јер она зна да је земља живот. И зна да је земља мајка. Крв и мука векова и породичне историје. Зато је њена књига антологија бића појединца, и аксиологија личности.

Мучна и опасна времена, а нама су овде таква била предуго, и у књижевности и у колективној перцепцији се понајбоље усвајају и памте када се препричају кроз судбине наизглед обичних, „малих људи“, а поготово целих породица.
Бранка Санчанин је у томе успела.

Кроз све делове књиге ауторка нас води лепим и једноставним језиком, док је текст обогаћен многобројним фотографијама.

Занимљиво је то да историја овде уопште није исцрпна ни заморна каква понекад бива у својој бити, већ је лепо и складно прожета кроз радњу и реченичне структуре творећи још један квалитет због кога ове приче не можемо испустити из руку до самог краја. Јер те исте приче говоре не само о драгим људима, него и о ожиљцима у души који остају.