УМ – ПРОКЛЕТСТВО СЕЋАЊА - Дамир Костовски
Жанр: роман, 1. издање 2018.
360 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-343-1

,,Шта се десило те ноћи пре петнаест година?''
Психолошки трилер који помера границе између фикције и стварности!

Ум је врло моћан механизам. Начин на који човек размишља одређује све што се човеку у животу догађа. Мисли које су креиране од стране ума су такође врло моћне.

Једино што је потребно је то да човек освести његове вредности и научи како исте да примени.
При том, у човековом уму се налази мноштво играча којих нисмо свесни, као што се то десило управо са јунаком овог дивног романа, Алеком.
Алек Андреевски је покушао да побегне од своје прошлости, да је уништи, и заборави. Све је чинио само да његов некадашњи живот и његово острво остану у магли, и успевао је у томе петнаест дугих година, али изненадно убиство једне жене, младог и успешног инспектора враћају преко Црног језера.
Појавио се нови убица. Појавио се Осветник који овај свет чисти од греха и оставља црне руже на гробовима својих жртава. И док Алек трага за убицом, око њега се гомилају тела и остављају трагови који га воде не само до Осветника, већ и до сопствене прошлости. Са сваким новим кораком почињу да се јављају давно заборављени догађаји позивајући на стара питања: Шта се десило те ноћи пре петнаест година када је затекао мртве родитеље? Ко је запалио позориште где је погинула његова Малена?
Време је да се пробуде давно успавана сећања која ће Алека заувек обележити.

 

Дамир Костовски је писац који има амбиције да се приближи стварности, а стварност је све око нас и у нама, јер се цео наш живот, и видљиви и невидљиви, бави стварношћу. Појаве о којима аутор говори су болне, сежу у сами корен људског постојања и нису само психолошког већ и духовног карактера.
Пажљиви читаоц ће у овом комплексном роману открити да функционисање несвесног одговара "пророчанству које се само испуњава".
Управо та комплексност чини роман Дамира Костовског другачијим, при чему узбуђења не престају до задње реченице романа, јер аутор на сваку десету страницу дословно изнова “изврне” причу, чиме је себе, већ са првом књигом, уврстио у сам врх најновије генерације квалитетних аутора психолошких трилера.