ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА - Милош Димитријевић-Џокер
Жанр: роман, 1. издање 2018.
225 стр. брош.повез
ИСБН 978-86-7343-337-0

Данас је време, може се рећи, један од доминирајућих чинилаца у организацији личног и друштвеног живота људи. Кажу да бисмо разумели значај једне секунде, треба да питамо оног ко је преживео катастрофу. Можда нам време долази из пустиња на караванима и не жури му се јер превози вечност. Можда је скупље од злата и оштрије од сабље, али је сигурно да време никога не чека.


О томе, али и о много другим лепим темама, пише Милош Димитријевић Џокер у свом роману ,,Игра је завршена – притисни старт да играш поново’’, схвативши да је време несхватљива магија.
У питању је једна од ретких књига, данас, која представља очување словенског идентитета, у области духовности. Иако се зна да припадамо словенској групи народа, мало људи је упознато са нашим божанствима и свим оним знањем које су наши преци имали. Огромно духовно знање које се налазило у старословенским списима изгубљено је и заборављено. Томе је свакако допринео директан начин борбе против словенске духовности, под присилом страних религија. Резултат тога је све веће одвајање од наше вере, чиме смо изгубили свој генетски код који је записан унутар сваке словенске душе.
Милош Димитријевић Џокер је управо у овом роману, кроз прошлост, време садашње и време будуће, сачувао од заборава сећања на наша словенска божанства.
Још једна тема коју Милош Димитријевић обрађује, јесте вечита борба између добра и зла. Аутор нам кроз многа поређења и дијалоге, али и својим личним размишљањима показује како схвата да зло није створено само од себе, већ да представља злоупотребу добра од стране разумних бића која су пала у ниско мудровање, и која својим мислима и жељама стварају у себи и око себе хаос.
На крају, свака добра и квалитетна књига обрађује и вечите теме: истину и љубав.
Управо се тих тема дотакао и Милош Димитријевић Џокер.

,,Фасцинантно је са каквом лакоћом је аутор спојио модеран свет са светом који припада прошлости. Спој прожет мистиком, која је истовремено и упућујућа и опомињућа кроз смисао који указује на начин избора што бољег пута за нас саме у којем ћемо извући оно најбоље из себе применом одређених Сајмонових правила, пред којима читалац не може, а да се не запита, којим је то путем и сам кренуо кроз сопствени живот, а где нас аутор тера да се ваљано замислимо пред суштином нашег бића.'' - каже рецензент књиге, Илинка Марковић.