ЧАРОБНА ОЛОВКА - Лука Лукић
Жанр: роман, 1. издање 2019.
80 стр. брош. повез

ИСБН 978-86-7343-370-3

Да је Србија богата талентованим, младим људима, доказ је нова књига младог Луке Лукића из Сопота, рођеног 2002. године, роман под називом ,,Чаробна оловка’’, и то само две године након његовог уласка у свет књижевности објављивањем књиге поезије ,,Лавиринт мог ума’’ ( KОС, 2017.)

,,Чаробна оловка’’ – роман у коме ће подједнако уживати и одрасли и деца, јер нас на леп и посредан, али и духовит, начин уводи у освешћивање и буђење онога што ми заправо и јесмо.

Ово је роман о томе како избећи замку у коју смо сви упали. Човек је данас као онај хрчак кога убаце у точак, а он окреће, окреће, мислећи да негде иде, а у ствари се све време налази у истом том кругу.
И иако сувише млад да би већ сада схватио сложеност и противречности живота и света, Лука у роману ,,Чаробна оловка’’ покушава да нам покаже, гледано очима детета, како да из тог круга изађемо и почнемо слободно да живимо.

Наиме, Лука Лукић је млада особа која пажљиво посматра све (т) око себе, која приповеда о знањима која стиче, о својим животним искуствима, о односима међу људима, и о ономе што воли и чега се плаши, стварајући необичну, маштовиту и духовиту причу у којој кроз своје главне јунаке, Бору, Станислава и старца Милију истражује просторе у којима се књижевност сједињује са сновима и визијама, преплићући реалност у фантазију и обратно, и омогућавајући читаоцима да докуче његов свет и допру у дубину његове душе препуне умне и емотивне чистоте.
И управо та вештина којом Лука гради причу, балансирајући у сваком тренутку између два света, реалног и измаштаног, чини ,,Чаробну оловку'' књигом која заслужује пажњу, јер представља у бити једну зрелу, маштовиту књигу која са собом носи веома озбиљне поруке које би у будућности довеле до бољег живота и света.