ДРОЉИЦА - Летица Миловановић
Жанр: роман/новела, 1. издање 2019.
65 стр. брош. повез

ИСБН 978-86-7343-377-6
Ако тражите причу о секси, неконвенционалној и провокативној игри љубави у виртуелном свету, ово је роман за вас!
 
Роман који сведочи о свету и времену у коме живимо, а не бајка која људима заклања поглед на све што нас окружује.

''Дрољица'' је прича о Ани, жени која после развода схвата да се нашла у свету тоталне моралне ерозије. Сналази се и бори као пословна жена, али када је љубав у питању, схвата да се све претворило у ''голи секс'' и интерес.
Kарактерна и принципијелна обећава себи да ће радије остати сама, него да буде нечији хир. Међутим, то од чега бежи у стварном свету, постаје њена стварност у виртуелном. Безазлено дописивање Ане и Алексе прераста у неслућену страст, али се болно завршава по њу. Навикнута да достојанствено корача кроз живот, она проналази начин да превазиђе разочарање, а живот је тај који се увек потруди да се сви дугови намире.

У сајбер простору људи се заљубљују, тргују, пљачкају, друже се или ратују. Штавише, извесно је да ће се битке будућности решавати у том простору, а не у овом, тзв. реалном. Отуда озбиљни људи, народи и државе морају да буду присутни у том простору, односно морају да га запоседну на исти начин на који се запоседа и тзв. стварни, реални простор.
Међутим, роман је у неку руку и својеврсна критика и демистификација савременог начина живота.
Kроз описе експлицитних сцена главних ликова, аутор је желео да сам читалац открије и другу страну online комуникације са непознатим особама, поручујући да њени јунаци заправо не живе виртуелни живот, већ им је интернет средство за стицање нових познанстава из којих произилазе опасности.