УСПОН - Марио Милосављевић
Жанр: роман, 1. издање 2019.
406 стр. брош. повез

ИСБН 978-86-7343-376-9
Kомпозитни роман постапокалиптичне фантастике ,,Успон - Прва Kњига Безимене Хронике’’!

‘’Успон’’ - узбудљив хибрид фантастике и крими романа, са сложеним заплетом, моћном ноар атмосфером, и довољно експлозивне акције да задовољи и најокорелијег љубитеља и фантастике и трилера.
Наиме, један од популарних поджанрова научне фантастике јесте – апокалипса и постапокалиптични живот, борба за преживљавањем и проналажење уточишта, санцтуарy.
Драматуршка поставка из књижевног дела ,,Успон’’, за који је, осим талента, потребна и лепршава имагинација, велика концентрација, као и изузетно познавање класика фантастике у књижевности, прави је шаблон за многа будућа дела, нарочито филмове на ту тему, јер је одувек била фасцинантна та људска потреба за прочишћењем кроз тотално уништење, као једини и искључиви начин за проналажење рајског живота на овој нашој измученој планети.
( Успон)
Негде усред недођије, безимени човек устаје из мрака. Лишен већине памћења (осим моћи говора и обимног знања о убијању), схвата да се налази у полуделом свету. Још горе, скоро све живо жели његову главу. Без представе шта му је чинити, он лута опустошеним пределима пропалог континента. На том путу ће његово тело и ум бити притегнути до граница пуцања, док он очајнички покушава да сазна шта се дешава, ко је он и зашто постоји. Један за другим, противници падају пред њим, а свако ново убиство само поставља још питања: Да ли је он уопште људско биће? Шта се десило свету?