СВИЦИ - Ива Херц
Жанр: поезија, 1. издање 2019.
50 стр. брош. повез
ИСБН  978-86-7343-386-8

Зар се не препознате некад у нечијем осмеху, срцу, цвету лековите биљке? Све је изникло захваљујући нашем постојању на Земљи. Прожети смо са свим елементима стварности, као и сви људи међусобно, само што многи то не умеју да виде јер ходају у погрешном правцу у коме су заледили своје исконско постојање.Зато нам и служе песници да нас подсете и пробуде душу због свеопштег добра.

Ива има способност да у кратком стиху смести прошлост, садашњост и будућност, као и да само са једним зрнцем сна осветли читаво постојање које подразумева бол, патњу, радост, сврсисходност бивствовања.
Често ритам њених стихова подсећа на хаику поезију:

,,Kао у снежној кугли
Своју радост
Замишљам...
Губим се у бајци.’’

Такође, веома су смеле њене визије, а и храбрости има за остварење, што је битно – јер свету треба донети чисту реч на длану, као почетак савршености који треба да следимо...
Јер Творац нас посматра и досетио се да нам кроз песнике доставља сазнања и поуке само ако желимо да ослушнемо и чујемо те речи....
Решење се налази у стиховима, и зато застаните и почујте стихове младе Иве. Сазнаћете како се уз помоћ љубави прелази на другу фреквенцију и у другу матрицу постојања.

,,Тишина вришти, Врисак ћути.
Време стоји. Живот пролази.
Ништа је све, а све је готово.’’

Али тамо где се чини да је готово, тек почиње спиралом времена да се догађа друго, ново и спремно за открића.....
При том, треба постати Свитац који носи своју светлост и шири је. Исто онако како то чини ова млада, изузетно талентована песникиња.

Из рецензије Тање Вукићевић