ТРИ КРУГА ЉУБАВИ - Милица Шојић
Жанр: поезија, 1. издање 2019.
50 стр. брош. повез
ИСБН  978-86-7343-381-3

Љубав - чудесна хармонија тела и душе у којој сваки уздах осећамо као инспирацију за живот.

Љубав, као главни и непосредни мотив у сензуалној збирци поезије под називом “Три круга љубави”.
Милица Шојић се већ са првом збирком поезије испољила као истински песник љубави и осећајности, као песник живописне речи кога покрећу емоције и које она изражава изазивачки и крајње отворено. Kао истински песник љубави ослобођен свега оног што се може сматрати општеприхваћеним или канонским. Њена поезија заокупљена је осећајношћу, она почива на осећањима, и из осећања грана своје мисли. Kроз призму осећања, ова млада песникиња слика свој свет, гради своје акорде, и шапатом дозива читаоца казујући му песму о лепом, племенитом, узвишеном ...
Структура Миличиних песама, у коју се уливају бројне и дуге и кратке реченице, омогућила је песникињи да унутар стихова уврсти бројне констатације, судове, наговештаје, закључке, између и ван којих је врло мало текста. Наиме, као да читамо паратаксични низ краћих или дужих промишљања која ступају у међусобни контекст, што доприноси особеном квалитету песничког поступка ове песникиње.
Њена поезија је чиста љубав, обучена у светлосне форме стихова који када се међусобно додирују, настаје музика од Бетовенових до Брамсових мелодија, уздишући у хармонији чаробне фруле Моцарта.
Другим речима, Милица је створила поезију као сликовити путопис о лепотама љубави и живљења, и коначно - поезију која се чита уз неку лагану музику и чашу доброг вина.

,,...Валцер се чује,
Аплауз га прати;
Мноштво људи стоји
На ивицама пространства...

Жена у плавој хаљини се осмјехује
Док се купола златна
Подиже и достиже
Небеске висине

Мирис просторију испуњава
У средишњем дијелу
Нема никога,
Али одјекује бат корака...

То смо ти и ја
Из прошлости стижемо,
Кроз садашњост;
Тај валцер који ћемо одиграти

Откључаће нам будућност;...''