НМВЗ - Катарина Крстајић
Жанр: роман, 1. издање 2020.
155 стр. брош. повез
ИСБН  978-86-7343-397-4

Иновативан и едукативан роман за децу и тинејџере ,,НМВЗ'' ( скраћеница од ,,нема везе’’), аутора Катарине Крстајић.

У овом роману пратимо пустоловине младих јунака, Добрице, Маше, Бојана и Ане, који су добивши поруке од мистериозне особе, кренули у сјајне авантуре решавајући занимљиве задатке који су им постављени.

У питању је роман едукативног карактера, и интерактиван са забавним и занимљивим активностима. Садржи активности које помажу младим људима да развију свест о својим осећањима и мисаоним процесима, подстичући их да јасно виде и фокусирају се на позитивне стране и ресурсе које већ носе у себи, као и да испробају нове обрасце понашања у малим, савладивим корацима. Осим тога, ова књига подстиче децу да разумеју и уважавају сопствену и туђу јединственост. Бави се веома битним питањима о значају здравог начина живота. И помаже им да утврде која другарства су права, а која нису.
Ауторка је на веома леп и вешт начин комбиновала проверене психолошке методе и једноставне активности које помажу вашем детету да развије самопоштовање. Дете ће, уз свесрдну помоћ симпатичног ,,Мистериоза’’, проћи кроз задате вежбе, и пронаћи много сјајних савета који ће утицати на његов осећај сопствене вредности како сада, тако и у годинама које следе.

Део прихода од продаје ове књиге ићи ће у хуманитарне сврхе.