НИЈЕ БОЛЕСТ СВЕ ШТО БОЛИ - Дафина Милутиновић
Жанр: новела, 1. издање 2020.
64 стр. мек повез
ИСБН  978-86-7343-410-0
 
Многи људи, на жалост, још увек нису научили значење пословице која каже да се мора дима надимити онај ко жели да се топлином ватре угреје, нити су их дотакле речи Достојевског који је рекао да је патња монета којом се купује срећа. Таквим људима је лакше да оговарају, мрзе, лажу и да завиде чиме постају пакосни и злобни. Та злоба иде до те мере да су спремни и на властиту пропаст како би видели пропаст непријатеља, или пријатеља. Још горе, када су спремни да виде пропаст својих најближих.

Такве облике злобе и пакости осетили су на својој кожи јунаци новеле ,,Није болест све што боли’’,  Анастасија и Саша, двоје младих људи који се искрено воле и желе своју љубав да крунишу браком, не слутећи да Сашин отац, Алекса, планира њихову срећу да поквари. Зашто? Из чисте љубоморе као последице негативних мисли и личне несигурности, посебно код особа које се нису морално ни духовно изградиле. Особе које одређеним чињењем угрожавају оно што је другима веома важно, и то чине свесни, намерно и без икаквог повода. Особе код којих је перцепција људи изокренута, као што је отац јунака ове и више него интригантне приче.
Уколико додамо на љубомору и егоизам са њему својственим користољубљем и спремношћу да се на туђој несрећи гради своја срећа, што је у ствари формула мржње, сведоци смо армираног темеља за сигурну надградњу зла. У овој новели, производ такве надоградње зла било је киднаповање њене јунакиње, Анастасије.

Јер, зло је увек зло. Влада потајно и лукаво, али није вечно. Зло које и не слути да ће бити разоткривено. Јер зле намере Алексе бивају разоткривене захваљујући спретности медицинске сестре, добре и поштене Славке, која му је осујетила планове уз помоћ правдољубивих и непоткупљивих људи.

Али шта се дешава са Анастасијом и Сашом? Да ли ће Анастасија успети да се опорави од траума и настави тамо где је стала пре него што је киднаповао свекар? И да ли ће, на крају, двоје младих људи бити заједно? Или ће, ипак, зло да победи добро?

Одговоре на та питања дознаћете прочитавши ову невероватну причу, потписану пером младе Дафине Милутиновић.
--------