ДИМЕНЗИЈЕ ЊЕНОГ ВРЕМЕНА - Катарина Кујунџић
Жанр: роман, 2. допуњено издање 2020.
130 стр. тврд повез

ИСБН 978-86-7343-414-8
 
Сенека је рекао: све што вреди - тешко је. А љубав вреди, и када је тешко.
На јастуку на коме спуштамо главу, уз нас су бића са својим срцима као анђели, пахуљасти, и онда када као из распараног јастука од перја падају по нама, ми урањамо окружени њиховим меким, лаким додирима као латицама. И ништа нас не повређује. Јер љубав не повређује. Важно је само имати је осећајући. Јер она и расте од таквог имања себе. А растући нам открива шта све она може. А може много. Јер љубав је моћ. Заметак живота. И ништа нам не дугује…
То је јунакиња романа „Димензије њеног времена“ и те како осетила.
У питању је савремени роман који прати један период живота младе и успешне Београђанке, Теодоре, лепе, младе жене која живи са својим момком Александром, младим и амбициозним адвокатом. Они имају све, али никако не могу да пронађу заједнички језик и поред велике љубави која их веже.
Зато Теодора успоставља свој систем вредности и тражи кључ помоћу којег ће одгонетнути живот и свет у којем постојимо. Битише у различитим димензијама: у сну и на јави. Трага за одговорима. Трага за љубављу. И полако схвата да су за неке спознаје нужни искуство и зрелост.
Kатарина је, у ствари, овим романом приказала мистерију љубави у чудесној испреплетености лепоте и бола, те истакла како морамо увек и изнова да откривамо веру у живот, како бисмо наставили живети. При том је нагласила како је живот заиста проткан ситницама и наизглед случајностима, али да је заправо судбински одређен.
При том, о љубави, вери и праштању, толико тога је изречено. Чини се да је све речено, а заправо... ништа није изречено. Јер увек дођемо до једне нулте тачке када бришемо све познато, и желимо да сазнамо нешто ново. А онда нам све постаје тривијално, суво, филозофија која удара у празно, јер се понавља. И управо када дођемо до те тачке, очишћени од свега наталоженог, можемо кренути даље. Неким својим путем. Без калкулисања. Без одступања. Пут који је одабрала јунакиња романа Kатарине Kујунџић.