ИГРА МРТВОГ ДУХА - Милош Ђурић
Жанр: роман, 1. издање 2021.
126 стр. брош. повез

ИСБН 978-86-7343-424-7

 
Аутор овог дела доноси нам узбудљиву причу о развоју једног адолесцента.

Наиме, период адолесценције је истовремено најпроблематичнији и најздравији период живота. Захтева посебну опрезност и пажњу од стране родитеља и одраслих уопште јер је врло деликатан и врло ризичан у смислу настанка разних психолошких проблема. Заправо, све што је чинило једно одрастање, детињство, од дана рођења па до појаве и психичких, али и физичких промена које означавају пубертет, склапа се током адолесценције у једну личност која ће више-мање непроменљива остати током целог одраслог доба.

Дубинском анализом свог јунака, Милош Ђурић нам указује на могуће путеве настанка његових проблема и нуди потенцијалне излазе из њих. Да ли ће у лавиринту сопствених потреба, умишљених и стварних, јунак овог романа, Сањин, успети да пронађе излаз, сазнаћете прочитавши ову и више него интересантну књигу која обрађује теме подофилије, хомосексуализма, педофилије, па и инцеста, и све то између фантазије и реалности, са израженим дијалозима са собом и са другима.

Поред бројних тема које је дотакао у свом савременом наративу, роман Милоша Ђурића ће сигурно бити занимљив онима који воле модерну књижевност.